preskoči na sadržaj

Srednja škola Delnice

 > Naslovnica
vijesti

NOVI KALENDAR POLAGANJA ISPITA DRŽAVNE MATURE I OBRANE ZAVRŠNIH RADOVA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Slađana Srkoč, 13. 5. 2020. 20:11

Dragi maturanti,

NCVVO objavio je novi kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature u ljetnom roku. Kalendar je dostupan na sljedećoj poveznici:

https://mk0ncvvot6usx5xu4d.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2020/05/Kalendar-i-vremenik-provedbe-ispita-%E2%80%93-ljetni-rok-2019_2020-FINALE-4.pdf

Sukladno nastalim promjenama, donesen je i novi vremenik izradbe i obrane završnog rada koji možete pogledati u prilogu.

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED

Autor: Slađana Srkoč, 6. 5. 2020. 13:27

Dragi učenici osmih razreda osnovnih škola,

na sljedećoj poveznici https://www.srednja.hr/skole/srednja-skola-delnice/ možete pronaći puno zanimljivih informacija o Srednjoj školi Delnice i upisima u prvi razred.

Klikni na https://www.youtube.com/watch?v=HlndcIJwPTg&feature=youtu.be i pogledaj promotivni video uradak naših učenika.

Prezentaciju škole možete pogledati na:

http://ss-delnice.skole.hr/upload/ss-delnice/multistatic/20/Prezentacija_Srednje_skole_Delnice.pptx

Vidimo se na jesen...čekamo Vas..

 [više]

Malo pridonosim, puno dobivam - misli lokalno, djeluj globalno

Autor: Davor Pleše, 19. 5. 2020. 14:03

U Srednjoj školi Delnice nastavljaju se aktivnosti u sklopu projekta "Malo pridonosim, puno dobivam". Ovaj ekološki projekt pod vodstvom profesorica Jasminke Lisac, Bojane Kovačević, Tihane Zbašnik i profesora Davora Plešea do sad je već rezultirao organizacijom foto i literarnog natječaja, provedbom ankete o klimatskim promjenama i ekološkom ponašanju učenika srednjih škola u Gorskom kotaru te online prosvjednim performansom upozorenja uz Dan planeta Zemlje.

Posljednjih mjesec dana šestero učenika 2.b razreda s nastavnikom Engleskog jezika Davorom Plešeom prikupljalo je podatke te iznosilo svoja iskustva i misli o očuvanju okoliša. Jedan od glavnih ciljeva ove aktivnosti bio je prezentiranje konačnih uradaka učenicima iz partnerske srednje škole u Turskoj.

 [više]

Poznati dobitnici foto natječaja COVID-19 i ja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Koraljka Renier Valinčić, 15. 5. 2020. 22:48

              Trideset i jedan autor sudjelovao je u objavljenom foto natječaju knjižnice Srednje škole Delnice s ukupno 83 fotografijE. Tema natječaja bila je izolacijska, Covid-19 i ja.

Povjerenstvo je odabralo najoriginalnije radove. Prvo mjesto pripalo je Gabrielu Baracu, 2.a (Selezijanska klasična gimnazija, Rijeka). Drugo mjesto dijele Petra Veselin,3.a (Srednja škola Delnice, Delnice) i  Valentina Pušelja, 4.a (Srednja škola Delnice, Delnice), dok treće mjesto dijele Marta Glavurtić, (Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, Ogulin), Aurora Valinčić,8.a (Osnovna škola Kozala, Rijeka) i Valentina Kezele,6.b (Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Delnice).

Čestitamo dobitnicima, ali i svim sudionicima natječaja.

Fotografije možete pogledati na linku https://read.bookcreator.com/hU8cWqCCY3P7qOZqZQKRn7nmMY92/lIfuoKN0R3-ZRiABAd7DcQ

#ostanidoma i #budiodgovoran

 

 

 

 

 

 [više]

PISANJE ONLINE ESEJA IZ HRVATSKOG JEZIKA

Autor: Slađana Srkoč, 4. 5. 2020. 18:19

ONLINE ESEJ IZ HRVATSKOG JEZIKA - UTORAK 12.5.2020. u 10 sati
 
Dragi maturanti,
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CARNET-om i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokrenulo je projekt Pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika.
Ciljevi projekta su omogućavanje učenicima završnih razreda gimnazija i četverogodišnjih i petogodišnjih strukovnih škola da prije pisanja ispita državne mature dobiju povratnu informaciju o uspješnosti pisanja eseja te ispitivanje mogućnosti online pisanja ispita državne mature uopće.
 
Svi zainteresirani učenici probni online esej pisat će u utorak 12. svibnja 2020. s početkom u 10 sati. Učenici koji se prijave za sudjelovanje, na dan pisanja eseja bit će oslobođeni nastave.
 
Prijaviti se možete od danas 4. svibnja do četvrtka 7. svibnja na poveznici https://cn1-loomen.carnet.hr/

 

Sudjelovanje u pisanju eseja nakon prijave je obavezno.

Učenici koji se prijave za sudjelovanje moraju otvoriti poveznicu https://cn1-loomen.carnet.hr i spojiti se na sustav svojim AAI podatcima u 9:45 i pročitati upute za online pisanje eseja. S čitanjem esejskog zadatka i pisanjem svoga eseja učenici mogu započeti točno u 10,00 sati.

 
Želimo vam puno uspjeha!
 [više]

Obilježavanje Dana planeta Zemlje

Autor: Davor Pleše, 22. 4. 2020. 09:01

22. travnja dan je posvećen ovom prelijepom, jedinstvenom i jedinom planetu koji imamo – Zemlji. Učenici i nastavnici Srednje škole Delnice u sklopu projekta "Malo pridonosim, a puno dobivam" odlučili su obilježiti taj dan na jedinstven način.

Kako je pandemija COVID-a 19 poremetila prvotnu koncepciju prosvjednog performansa upozorenja na važnost čistog zraka i okoliša koji se trebao održati na Trgu 138. brigade, aktivnost se preselila u virtualni svijet.

Naime, učenici i nastavnici organizirali su prosvjedni performans osmislivši slogane kojima promišljaju i upozoravaju da, unatoč tekućem problemu pandemije, stvarni ekološki problem ostaje – a to su zagađen zrak, klimatske promjene i nedovoljna zaštita okoliša. Možda je vidljivo da je samim time što je svijet stao, zrak postao čišći. No, što kad sve završi i ponovo krenu u pogon silne tvornice i zagađivači? Jesmo li išta naučili ili ćemo i dalje po starom? Čak je i Gorski kotar, nekad zelena pluća Hrvatske suočen s drastičnim posljedicama klimatskih promjena – od kiselih kiša, ledoloma, olujnog juga, potkornjaka i, u novije vrijeme, problema uz zagađivanje zraka tvorničkim dimnjacima.

Promišljajući o svemu, iz svojih domova umjesto iz školskih klupa, upozoravajući da promjena počinje od nas samih, učenici i nastavnici obilježili su Dan planeta Zemlje u virtualnom okolišu. Mali pomaci, misao o promjeni, promjena u razmišljanju o prehrani, odijevanju, zaustavljen pokret ruke koja baca kutiju cigareta u okoliš ili razbija bocu u parku, svijest da nemamo alternative tek su sitni koraci, ali su ipak koraci prema naprijed.

Virtualni prosvjed pogledajte ovdje

 [više]

FOTO NATJEČAJ

Autor: Koraljka Renier Valinčić, 9. 4. 2020. 21:04

Tema: Život, ljudi, priroda i ja za vrijeme COVID-a 19

Propozicije: slike za natječaj mogu biti snimljene od početka nastave na daljinu (ne starije od 13.3.2020.)

Svaki učesnik natječaja može sudjelovati s najviše 3 fotografije koje treba poslati do 1.5.2020. godine na mail koraljka.renier-valincic@skole.hr. Uz fotografiju treba navesti  IME i PREZIME, RAZRED. Slanjem fotografija na foto natječaj, autor je suglasan da se iste i objave.

Tri najbolje i najoriginalnije fotografije bit će nagrađene, a o njima će odlučiti Povjerenstvo (stručni suradnici i ravnateljica Srednje škole Delnice).

#ostanidoma i fotkaj

 

Sretno !

 [više]

U centru mature

Autor: Slađana Srkoč, 7. 4. 2020. 20:07

Dragi maturanti,

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na svojim je mrežnim stranicama objavio digitalni alat za vježbanje zadataka za državnu maturu. Pokrenuta digitalna platforma "U centru mature" https://www.ncvvo.hr/  pomaže u učenju, razumijevanju vrednovanja i ostvarivanju dobrih ishoda na državnoj maturi.

Dostupni su Vam digitalni zadaci iz dosad provedenih ispita državne mature za Hrvatski jezik, Matematiku, Povijest i Psihologiju, a u narednim danima i tjednima će se nadopunjavati. Aplikacija sadrži i nekoliko primjera napisanog i ocijenjenog eseja.

Zadaci su kategorizirani prema razredima i područjima, a svakom je zadatku pridružen obrazovni ishod koji se tim zadatkom ispituje, tip zadatka, ključ za odgovore (rješenje) i primjer rješavanja.

Digitalnim materijalima možete pristupiti na slijedećoj poveznici:

https://www.ncvvo.hr/drzavna-matura-i-provedeni-ispiti/u-centru-mature/

 

 [više]

Poziv na virtualnu izložbu

Autor: Davor Pleše, 31. 3. 2020. 09:12

Dragi učenici, roditelji, djelatnici škole i svi zainteresirani,

pozivamo vas na virtualnu izložbu fotografija i literarnih uradaka prijavljenih na natječaj koji je naša škola provela u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Delnice u sklopu projeka "Malo pridonosim, puno dobivam".

Sam projekt, pa tako i ovaj natječaj i pripadajuća izložba, bave se temom zaštite okoliša - nečim što utječe na život svih nas, ali također i nečim na što svatko od nas može početi utjecati već danas.

Pogledajte i pročitajte što smo pripremili za vas, vjerujemo da će vas potaknuti na promišljanje.

https://malopridonosimpunodobivam.weebly.com/

 [više]

Psihološka podrška

Autor: Slađana Srkoč, 25. 3. 2020. 09:50

Ministarstvo znanosti i obrazovanja aktiviralo je krizne timove za psihološku podršku koju će pružati telefonski ili online za sve nastavnike, učenike i njihove roditelje kojima je pomoć potrebna.

Krizni tim, kao i savjete stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, možete kontaktirati putem e-maila: kurikulum@mzo.hr  ili kontaktirati gospođu Nadu Kegalj, zaduženu za Primorsko - goransku županiju na

kontakt mobitel: 098 594 721   ili
kontakt mobitel: 091 755 08 79 

Također savjete Društva za psihološku pomoć za učenike i odrasle možete pronaći na poveznici - https://skolazazivot.hr/podrska-nakon-teskog-dogadaja/

Na poveznici možete poslušati komentar i preporuke prof. dr. sc. Gordane Kuterovac Jagodić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Zagreb - https://bit.ly/39dXAVW​

 

 [više]

Od ponedjeljka 23.3.2020. nastava na RTL2

Autor: Slađana Srkoč, 22. 3. 2020. 20:00

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s RTL-om započinje emitiranje nastave za srednjoškolce na programu RTL2.  Tako će od ponedjeljka 23. ožujka 2020. učenici svih razreda srednje škole, uključujući i maturante, moći pratiti nastavu na RTL2 u vremenu od 8 do 12 sati.

Raspored sati, kao i same videolekcije, bit će dostupni i online na internetskoj stranici Ministarstva i na RTLPlayu. 

Nastavu na daljinu učenici mogu pratiti na mrežnim stranicama Škole za život, na pripadajućem YouTube kanalu Škole za životYouTube kanalu Škole na Trećem te televizijskim programima HRT3, SPTV te od ponedjeljka i RTL2. Za sve obrazovne sadržaje osigurani su alternativni kanali tako da je učenicima u svakom trenutku barem jedan od njih dostupan.

 [više]

Obavijest - COVID-19

Autor: Slađana Srkoč, 18. 3. 2020. 12:23

Zbog proglašene pandemije virusa COVID-19, te sukladno naputku Nacionalnog stožera civilne zaštite, a radi zaštite zdravlja zaposlenika, mole se svi učenici i zainteresirane stranke kojima su zbog hitnog i neodgodivog razloga potrebne razne potvrde ili drugi dokumenti koje izdaje škola da ne dolaze u zgradu škole nego kontaktiraju na broj telefona 051/812-047 ili na e-mail: ured@ss-delnice.skole.hr kako bi se dogovorili o njihovu izdavanju i preuzimanju. Ulazak u zgradu škole dozvoljen je isključivo zaposlenicima Srednje škole Delnice. 

Uredovno vrijeme škole za učenike, roditelje i sve zainteresirane stranke biti će svaki radni dan od 8 do 12 sati isključivo putem e-maila ured@ss-delnice.skole.hr ili na telefon 051/812-047.

Ravnateljica škole Slađana Srkoč, prof. za sve redovne poslove škole biti će dostupna u navedenom vremenu na broj 099 63 73 077

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST ZA UČENIKE - ORGANIZACIJA ONLINE NASTAVE

Autor: Slađana Srkoč, 17. 3. 2020. 19:10

Drage učenice i učenici,

u srijedu 18. ožujka 2020.g. započinjemo s radom u virtualnim učionicama. Nastava će se odvijati prema redovnom dnevnom rasporedu sati. U virtualne učionice nije se potrebno prijaviti odmah u 8 sati ujutro već je to potrebno učiniti tijekom dana. Predmetni će nastavnici prema dnevnom rasporedu objavljivati radne zadatke u virtualnim učionicama do 12 sati ujutro za taj dan. Osim vlastitih materijala, nastavnici će vas uputiti i na sadržaje koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Vaš je zadatak prijaviti se u virtualnu učionicu tijekom dana, preuzeti materijale koje su vam postavili predmetni nastavnici i izvršiti sve potrebne zadatke u predviđenom vremenu.

Razrednici će svakodnevno ujutro objavljivati poruku u virtualnoj učionici, a vi ste dužni javiti se razredniku tako što ćete staviti like na tu poruku. Ukoliko se učenik ne prijavi u sustav tijekom dana, smatra se da je odsutan s nastave, a roditelj mora opravdati izostanak razredniku (e-mail porukom ili telefonski).

Ukoliko nastane problem s Office 365 sustavom, komunikacija će se odvijati putem mailova i svih drugih načina kojima inače komunicirate s predmetnim nastavnicima. Razrednici, nastavnici i ravnateljica dostupni su za pomoć u svakom trenutku.

Praktična nastava se obustavlja do daljnjeg.

Lektirni naslovi dostupni su na poveznici: lektire.skole.hr

 

 

 [više]

Raspored sati za utorak, 17. ožujka 2020.

Autor: Slađana Srkoč, 16. 3. 2020. 18:47

1. razred - početak nastave u 13,15 sati

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/17-3-2020/1.%20razred%20SS_17.3.2020..pdf

2. razred - početak nastave u 13,30 sati

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/17-3-2020/2.%20razred%20SS_17.3.2020..pdf

3. razred - početak nastave u 13,45 sati

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/17-3-2020/3.%20razred%20SS_17.3.2020..pdf

4. razred - početak nastave u 13,00 sati

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/17-3-2020/4.%20razred%20SS_17.3.2020..pdf

Sportska televizija (za maturante) - u 12:50 - FIZIKA, HRVATSKI JEZIK, MATEMATIKA, POVIJEST, LIKOVNA UMJETNOST

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/17-3-2020/SPORTSKA%20TV_17.3.2020..pdf

Sve video lekcije za srednju školu dostupne su na mrežnim stranicama Škole za život - https://skolazazivot.hr/video-lekcije/

 [više]

Poveznice na virtualne učionice

Autor: Slađana Srkoč, 16. 3. 2020. 11:09

1.a 

http://bit.ly/1A_SŠD

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17011720192&view=all

1.b

http://bit.ly/1B_SŠD

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17011810304&view=all

1.e

http://bit.ly/1E_SŠD

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17012097024&view=all

1.m

http://bit.ly/1M_SŠD

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17012162560&view=all

2.a 

http://bit.ly/2A_SŠD

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17012203520&view=all

2.b

http://bit.ly/2B_SŠD

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17012236288&view=all

2.e

http://bit.ly/2E_SŠD

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17012293632&view=all

2.md            

http://bit.ly/2MD_SŠD

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17012465664&view=all

3.a 

http://bit.ly/3A_SŠD

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17012514816&view=all

3.b

http://bit.ly/3B_SŠD

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17012563968&view=all

3.e

http://bit.ly/3E_SŠD

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17012695040&view=all

3.m

http://bit.ly/3M_SŠD

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17012727808&view=all

4.a 

http://bit.ly/4A_SŠD             

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17012760576&view=all

4.b

http://bit.ly/4B_SŠD

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17012793344&view=all

4.e

http://bit.ly/4E_SŠD

https://www.yammer.com/o365.skole.hr/#/threads/inGroup?type=in_group&feedId=17012850688&view=all

 

 

 [više]

Raspored sati za ponedjeljak, 16. ožujka 2020.

Autor: Slađana Srkoč, 15. 3. 2020. 19:59

Na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljeni su rasporedi nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporedi emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597

Srednja škola

 • 13:00 4. razred
 • 13:15 1. razred
 • 13:30 2. razred
 • 13:45 3. razred

1. razred

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/16-3-2020/1.%20razred%20SS%2016.%203.%202020..pdf

2. razred

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/16-3-2020/2.%20razred%20SS%2016.%203.%202020..pdf

3. razred

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/16-3-2020/3.%20razred%20SS%2016.%203.%202020..pdf

4. razred

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/16-3-2020/4.%20razred%20SS%2016.%203.%202020..pdf

 [više]

Online nastava od ponedjeljka 16. ožujka

Autor: Slađana Srkoč, 14. 3. 2020. 19:55

Od ponedjeljka 16. ožujka maturanti će imati mogućnost pratiti online sadržaje putem Sportske televizije - od 12:45 do 14 sati - za predmete: MATEMATIKA, HRVATSKI JEZIK, GEOGRAFIJA, ENGLESKI JEZIK, NJEMAČKI JEZIK

 

Raspored prikazivanja - Sportska televizija (SPTV):

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/16-3-2020/SPORTSKA%20TV.pdf

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Raspored/16-3-2020/4.%20razred%20SS%2016.%203.%202020..pdf

 

Prva tri razreda srednje škole neće pratiti preko TV-a, nego će materijale imati online i u virtualnim učionicama.

U ponedjeljak će razrednici testirati virtualne razrede, a u utorak će to učiniti predmetni nastavnici. Od srijede počinje puna primjena virtualnih učionica. Molimo sve učenike koji nisu uspjeli aktivirati Yammer ili imaju bilo kakvih teškoća da se jave profesorici informatike Ljubici Volarić kako bi što prije uspostavili komunikacijske kanale. 

 [više]

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Slađana Srkoč, 13. 3. 2020. 18:10

Drage učenice i učenici,

od ponedjeljka 16. ožujka nastava će se odvijati online u vašim virtualnim učionicama.

Molimo vas da pratite informacije na stranicama Škole gdje će se objavljivati nove upute i rasporedi.

Online nastava održavati će se prema rasporedu i smjenama koje će odrediti Ministarstvo znanosti i obrazovanja i objaviti na mrežnim stranicama.

Razrednici će vas svaki dan u "virtualnim učionicama" podsjetiti na dnevni raspored i uputiti vas na sadržaje potrebne za ostvarivanje nastave taj dan.

 [više]

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Slađana Srkoč, 13. 3. 2020. 07:36

Poštovani učenici i roditelji,

u tijeku su posljednje pripreme za moguću primjenu online nastave.

Pripremljene su virtualne učionice za svaki razredni odjel putem kojih će komunicirati učenici i predmetni nastavnici.

Na e-mail adrese učenika poslane su pozivnice za korištenje sustava Yammer. 

Kako bi potvrdili pozivnicu treba ići na poveznicu www.webmail.carnet.hr, te utipkati korisničko ime i lozinku AAI@Edu identiteta, otvoriti pristiglu mail poruku i potvrditi pozivnicu klikanjem na gumb Join.

U slučaju da niste dobili pozivnicu, OBAVEZNO se treba javiti ravnateljici škole ili Ljubici Volarić, profesorici informatike, kako bi vam omogućili korištenje navedenog sustava.

Rok za pridruživanja vašoj virtualnoj učionici je do petka, 13. ožujka do ponoći.

Detaljne upute o korištenju Yamera na računalu i pomoću mobilnog uređaja nalaze se u privitku.

U slučaju nejasnoća javiti se razrednici/razredniku ili prof. Ljubici Volarić.

 

 

 

 [više]

5. FOTO NATJEČAJ

Autor: Slađana Srkoč, 10. 2. 2020. 13:54

Knjižnica Srednje škole Delnice organizira i poziva

sve fotografkinje i fotografe na

 

 

5. FOTO NATJEČAJ

Tema natječaja je STAZA

Natječaj je otvoren od 8.2.-20.2.2020. godine.

Radove treba poslati na email koraljka.renier-valincic@skole.hr s naznakom

ZA FOTO NATJEČAJ-STAZA

(obavezno navesti ime i prezime autora).

Najuspješniji radovi bit će nagrađeni.

 

Unaprijed se radujemo vašoj kreativnosti

 

POVJERENSTVO

 [više]

LITERARNI I FOTO NATJEČAJ

Autor: Slađana Srkoč, 31. 1. 2020. 10:32

Srednja škola Delnice u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Delnice, uz projekt "Malo pridonosim, puno dobivam",

raspisuje foto i literarni natječaj za učenike srednjih škola RH na teme:

- Zagađivanje okoliša

- Čisti zrak

- Kako pokrenuti pozitivne promjene u zaštiti okoliša

koji je otvoren do 1.3.2020.g.

 

Uvjeti natječaja objavljeni su u rubrici Razne obavijesti i natječaji pod ostalo

 [više]

Obavijest o odabranoj agenciji po javnom pozivu 3/2019

Autor: Slađana Srkoč, 22. 1. 2020. 12:01

Izabrana agencija za organizaciju trodnevnog izleta u Bosnu i Hercegovinu po javnom pozivu 3/2019 je AUTOTRANS d.d. - ARRIVA TRAVEL temeljem većine glasova roditelja na roditeljskom sastanku održanom dana 21. siječnja 2020.g. u prostorijama Škole

 [više]

Obavijest o odabranoj agenciji po javnom pozivu 2/2019

Autor: Slađana Srkoč, 22. 1. 2020. 11:58

Izabrana agencija za organizaciju višednevnog izleta u Amsterdam po javnom pozivu 2/2019 je ALGA travel agency temeljem većine glasova roditelja na roditeljskom sastanku održanom dana 21. siječnja 2020.g. u prostorijama Škole

 [više]

Obavijest o odabranoj agenciji po javnom pozivu 1/2019

Autor: Slađana Srkoč, 22. 1. 2020. 11:54

Izabrana agencija za organizaciju dvodnevnog izleta u Budimpeštu po javnom pozivu 1/2019 je ALGA travel agency temeljem većine glasova roditelja na roditeljskom sastanku održanom dana 21. siječnja 2020.g. u prostorijama Škole

 [više]

Obavijest po javnom pozivu 3/2019

Autor: Slađana Srkoč, 17. 1. 2020. 09:13

Obavještavamo agencije koje su se javile na javni poziv 3/2019 za organizaciju višednevnog izleta u Bosnu i Hercegovinu da je Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude na javnom otvaranju ponuda održanom 16.1.2020.g. odabralo 3 agencije za predstavljanje svojih ponuda na roditeljskom sastanku koji će se održat u 

UTORAK, 21. siječnja 2020.g. s početkom u 16 sati.

Odabrane Agencije za predstavljanje ponuda su:

 • ALIBI tourist agency d.o.o. 
 • AUTOTRANS d.d. - arriva travel
 • ALGA travel agency
 [više]

Obavijest po javnom pozivu 3/2019

Autor: Slađana Srkoč, 15. 1. 2020. 08:56

Obavještavamo agencije koje su se javile na javni poziv 3/2019 za organizaciju višednevnog izleta u Bosnu i Hercegovinu da javno otvaranje ponuda predviđeno za 14.1.2020.g. nije održano zbog nepostojanja kvoruma, te se odgađa za 

ČETVRTAK, 16. siječnja 2020.g. u 14 sati

 [više]

Obavijest po javnom pozivu 2/2019

Autor: Slađana Srkoč, 15. 1. 2020. 08:26

Obavještavamo agencije koje su se javile na javni poziv 2/2019 za organizaciju višednevnog izleta u Amsterdam da je Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude na javnom otvaranju ponuda održanom 14.1.2020.g.odabralo 2 agencije za predstavljanje svojih ponuda na roditeljskom sastanku koji će se održat u 

UTORAK, 21. siječnja 2020.g. s početkom u 16 sati.

Odabrane Agencije za predstavljanje ponuda su:

 • SPERANZA 
 • ALGA travel agency
 [više]

Obavijest po javnom pozivu 1/2019

Autor: Slađana Srkoč, 15. 1. 2020. 08:14

Obavještavamo agencije koje su se javile na javni poziv 1/2019 za organizaciju višednevnog izleta u Budimpeštu da je Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude na javnom otvaranju ponuda održanom 14.1.2020.g.odabralo 3 agencije za predstavljanje svojih ponuda na roditeljskom sastanku koji će se održat u 

UTORAK, 21. siječnja 2020.g. s početkom u 16 sati.

Odabrane Agencije za predstavljanje ponuda su:

 • ALIBI tourist agency d.o.o. 
 • AUTOTRANS d.d. - arriva travel
 • ALGA travel agency
 [više]

PROMJENE U RASPOREDU od 13. siječnja 2020.g. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Slađana Srkoč, 10. 1. 2020. 12:47

Od ponedjeljka 13. siječnja 2020.g. mijenja se raspored sati.

Promjene u rasporedu nalaze se u prilogu

 [više]

Čitanjem do zvijezda 2019./2020.

Autor: Davor Pleše, 7. 1. 2020. 22:51

Ovogodišnja tema kviza znanja i kreativnosti je SF LITERATURA ZA MLADE

U kvizu znanja učenici će po razinama natjecanja odgovarati na pitanja iz sljedećih knjiga:

D. Adams: Vodič kroz galaksiju za autostopere – školska razina

R. Bradburry: Fahrenheit 451 – regionalna razina

A. Huxley: Vrli novi svijet – nacionalna razina

U petak 13. prosinca održana je školska razina kviza znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

Učenici su kvizu znanja u aplikaciji Testmoz pristupali putem poveznice i upisom šifre dodijeljene svakoj školi te zaporke. Kvizu znanja pristupilo je 424 srednjoškolskih učenika koji su za 40 minuta odgovarali na 50 postavljenih pitanja. Provedbeno povjerenstvo odradilo je bodovni prag od 30 i više bodova odnosno 60% točnih odgovora.

Našu je školu predstavljalo troje učenika od kojih dvoje prelazi na regionalnu razinu kviza.

Čestitamo!

 [više]

Večer matematike

Autor: Davor Pleše, 17. 12. 2019. 20:01

Večer (podne) matematike održano je 11. prosinca 2019. Ukupno je sudjelovalo 57 sudionika koji su kroz 6 radionica pokazali svoju spretnost, vještinu i znanje u rješavanju matematičkih i logičkih problema. Druženje je započelo Pričom o nuli koju je pripremio Borna Majnarić dok su Manda Bradičić i Petra Tadejević dokazale kako nula može ugroziti logičko zaključivanje. Radionica AJNC zahtijevala je brzo računanje s potencijom broja dva, a Crni Petar bio je namijenjen maturantima za ponavljanje znanja o funkcijama. Kako izračunati koncentraciju otopine moglo se naučiti u radionici MIX, a složiti slagalicu s kornjačama predstavljalo je pravi izazov. Jednaki izazov bila je potraga za blagom u radionici Escape room gdje moramo istaknuti ekipu na čelu s Leom Žagarom i Bornom Majnarićem koja je jedina otkrila šifru i pronašla blago. Hvala svima na sudjelovanju i...vidimo se iduće godine.

 [više]

Posjet Hrvatskom saboru

Autor: Davor Pleše, 4. 12. 2019. 09:16

Prema operativnom programu rada iz predmeta Politika i gospodarstvo i školskog kurikuluma, organiziran je posjet učenika naše škole Hrvatskom saboru u petak, 29. studenoga.

U pratnji profesora Antona Tadića, Hrvoja Musinova i Antonija Crnkovića dvadeset učenika 4.a i 4.b razreda bilo je u Zagrebu. U Hrvatskom saboru pozdravio ih je potpredsjednik Brkić dok su s balkona promatrali rad visokog tijela zakonodavne vlasti Republike Hrvatske. Nakon toga razgovarali su s nezavisnim saborskim zastupnikom Marinom Škibolom o radu Sabora i njegovih tijela. Učenici su aktivno sudjelovali u raspravi postavljajući zastupniku zanimljiva pitanja na koja je on uspješno odgovarao.

Učenici i profesori zajedno su razgledali grad Zagreb pred advent uz lijepo zimsko vrijeme te se u večernjim satima vratili u Delnice.

 [više]

Natjecanje u prevođenju Juvenes Translatores

Autor: Davor Pleše, 28. 11. 2019. 20:04

Učenici Srednje škole Delnice i ove su godine sudjelovali u natjecanju u prevođenju Juvenes Translatores koje organizira Europska komisija u svim državama članicama Europske unije. Ovo je samo jedna od raznih aktivnosti koje provodi Srednja škola Delnice - nositeljica statusa Škole ambasadora Europskog parlamenta.

Učenici 3.a Lora Bauer, Marijana Božić i Lucija Kezele, učenici 3.b Lara Crljenko i Nikola Mance te Doris Kovač iz 4.a razreda trebali su unutar dva sata prevesti tekst s engleskog na hrvatski jezik. Kako bi kvalitetno obavili zadatak, potrebno je odlično poznavati engleski jezik i promišljati o značenju svake fraze originalnog teksta, potrebno je poznavati i primijeniti gramatička i pravopisna pravila hrvatskoga jezika, a uz dozu opće kulture, potrebna je i kreativnost.

Navedeni učenici u četvrtak, 28. studenoga u pratnji profesora Davora Plešea sudjelovali su u prevoditeljskoj radionici u Predstavništvu Europske komisije u Zagrebu. Uz osvježavanje i obogaćivanje znanja o Europskoj uniji, učenici su iz prve ruke, od profesionalnih prevoditelja saznali više o radu prevoditelja, svim prednostima, nedostacima, izazovima i čarima ovog posla. Analizirana su kreativna i kvalitetna učenička rješenja u prevođenju te je ukazano na nekolicinu pogrešaka uz savjete kako ih izbjeći.

U završnom dijelu, učenici su u tročlanim ekipama igrali Kahoot kviz o Europskoj uniji, jezicima, pravopisu i prevođenju. Ekipe Srednje škole Delnice ostvarile su osmo i odlično drugo mjesto sa zavidnim brojem točnih odgovora. Na kraju su nagrađena i najbolja tri prijevoda s njemačkog jezika te najboljih pet prijevoda s engleskog jezika među kojima se našla i delnička srednjoškolka, Lara Crljenko.

 [više]

Izložba radova učenika stolara

Autor: Davor Pleše, 18. 11. 2019. 11:06

Učenici naše škole, smjer obrada drva - stolari obilježili su dane strukovnog obrazovanja. Sklonost obradi drva učenici su pokazali  izrađujući razne predmete od drva. Radove su izložili u Narodnoj knjižnici i čitaonici Delnice i u holu škole. Izložene radove izrađivali su na stručnoj praksi u školskoj radionici tijekom nastavne godine.

 [više]

Nagrađeni najbolji nastavnici u šk. god. 2018./2019.

Autor: Slađana Srkoč, 11. 10. 2019. 07:52

Na Svjetski dan učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja po prvi put nagradilo je najbolje odgojno - obrazovne djelatnike – njih 510. Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uručila je nagrade i zahvalnice nastavnicima za doprinos razvoju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske kroz iznimno zalaganje i profesionalizam s ciljem omogućavanja kvalitetnog obrazovanja učenicima u školskoj godini 2018./2019.

Među nagrađenima su i dva nastavnika Srednje škole Delnice – Jasminka Lisac i Boris Levar.

 

Jasminka Lisac, nastavnica hrvatskog jezika, nagrađena je za mentorstvo učenicima na državnim natjecanjima, dijeljenje primjera dobre prakse, objavljivanje stručnog članka, vođenje projekata na državnoj razini, uređivanje školske mrežne stranice, organiziranje javnih događaja i sudjelovanje u eksperimentalnom programu.

 

Boris Levar, nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture, nagrađen je za mentorstvo učenicima koji sudjeluju na natjecanjima, smotrama i sl. na državnoj razini, predavanje na županijskoj razini, doprinos struci radom u strukovnim udrugama koje potiču, razvijaju i unapređuju struku, neposredan odgojno-obrazovni rad s darovitim učenicima izvan školske ustanove odnosno u organizaciji ustanova ili udruga civilnog društva koje provode aktivnosti u području odgoja i obrazovanja djece i mladih, pripremanje, osmišljavanje, sudjelovanje i organizaciju javnog događaja vezanog uz obrazovanje te sudjelovanje u eksperimentalnom programu u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

 

Čestitamo im na uspjehu i želimo mnogo sreće u daljnjem odgojno-obrazovnom radu!

 [više]

Dobrota nas veže i spaja

Autor: Davor Pleše, 3. 10. 2019. 21:04

Za uređenje učionice volonterskim aktivnostima te za opremanje učionice radi boljeg upoznavanja i suradnju s udrugom Cro Sport koja brine o socijalizaciji osoba s posebnim potrebama koje više nisu u sustavu obrazovanja SŠ Delnice dobila je nagradu i priznanje "Dobrota nas veže i spaja." Inicijatorica navedenih aktivnosti je profesorica Jasminka Lisac. Nagradu i priznanje dodijelila je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj. Na svečanoj dodjeli nagrade i priznanja 28. rujna 2019. u Zadru u Hrvatskoj kući filantropije sudjelovali su učenici 2. razreda Borna Majnarić, Ema Salopek, Hana Karalić i profesorica Bojana Kovačević.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Virtualna knjižnica

Korisni linkovi
Katalog školske knjižnice

Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 5. 2017.

Ukupno: 118761
Ovaj mjesec: 1715
Ovaj tjedan: 217
Danas: 11
CMS za škole logo
Srednja škola Delnice / Lujzinska cesta 42, HR-51300 Delnice / ss-delnice.skole.hr / ured@ss-delnice.skole.hr
preskoči na navigaciju